Escurçador d’enllaços

Escurçador de links

Avui us volem parlar d’una eina molt simple però molt útil: els escurçadors d’enllaços o escurçadors d’URL.

I això què és?

Un escurçador d’enllaços és una eina que permet fer el que promet el seu nom: escurça adreces d’enllaços web. Impressionant oi?

Ara segurament pensareu “Per això feu un article al blog?!?!” Doncs sí! Ja que aquestes eines tenen altres funcions, que poden ser de molta utilitat, per gestionar les xarxes socials d’un negoci. Aquí  trobareu un resum de les diferents funcions que incorporen.

Nota: hi ha infinitat d’eines d’aquest tipus, nosaltres ens basarem en una de les més emprades i més completes: Bit.ly. És la que de moment utilitzem nosaltres, encara que sembla que està perdent força i anirem provant altres. A aquest enllaç trobareu algunes de les més populars: http://bit.ly/escurçadorspopulars

Funcions:

 • Primer, i lógicament, ESCURÇAR ENLLAÇOS: Simplement copiant i enganxant una URL a la webBit.ly (ja tardeu en posar-la a Favoritos) us generarà un enllaç curt del tipus bit.ly/XXXXXXX  o amb un altre domini, com per exemple amb enllaços a Facebook que són del tipus on.fb.me/XXXXXXX. Per cada enllaç es genera un codi alfanumèric (de lletres i números pels de la ESO) únic que hem representat amb 7 X.
  • Molt útil per compartir enllaços molt llargs que no són gaire estètics. També permet PERSONALITZAR els enllaços posant el text que preferiu (l’enllaç anterior http://bit.ly/escurçadorspopulars n’és un exemple)
 • GUARDAR I ORGANITZAR ENLLAÇOS: Tots els enllaços que escurceu queden gravats a Bit.ly i sempre els podreu consultar simplement entrant a la pàgina. També permet organitzar aquests enllaços guardats en carpetes.
  • Molt útil com a registre de totes les publicacions que feu si l’utilitzeu sempre. També es pot utilitzar com a forma de tenir a un lloc tots els continguts que us han semblat interessants i que guardeu per publicar més endavant
 • MESURAR: cada enllaç escurçat té unes complertes estadístiques on podreu veure quanta gent ha fet clic al vostre enllaç, a quines hores i dies i d’es d’on s’ha fet clic (Facebook, Google+, Twitter,…), així com qui ha compartit l’enllaç
  • Molt útil per mesurar l’impacte d’una publicació o contingut amb informació tan útil com saber a quines hores és més actiu/ menys actiu el vostre públic o en quina xarxa social heu tingut més/menys impacte.
 • TAFANEJAR: Com sabem que a les xarxes socials una de les activitats principals que fa la gent és tafanejar creiem que cal destacar també aquestes dos funcions més secundàries però, ara seriosament, també útils:
  • Podeu veure les estadístiques de qualsevol enllaç escurçat a Bit.ly, encara que no l’hagueu escurçat vosaltres. Només teniu que enganxar l’enllaç al vostre navegador seguit del símbol “+” és a dir així: http://bit.ly/1yHBOW6+ (us deixem tafanejar aquest enllaç nostre perquè veieu les estadístiques)
   • Molt útil per observar a la competència i per comparar-se amb altres empreses semblants a la vostra per saber si genereu més o menys impacte que elles.
  • També podeu vincular el vostre compte de Twitter amb Bit.ly i podreu veure els enllaços que han escurçat les persones que seguiu.
   • Molt útil com a lector de continguts per trobar enllaços amb continguts del vostre interès o del interès del vostre públic.

Per acabar si utilitzeu TweetDeck, eina de la algún dia us parlarem, es pot vincular amb el vostre compte de Bit.ly i així qualsevol enllaç que compartiu quedarà guardat i es mesurarà el seu impacte.

JA SABEU QUE TOTS ELS NOSTRES PACKS DE SERVEIS INCLOUEN UN INFORME MENSUAL AMB DADES I GRÀFIQUES SOBRE L’IMPACTE I EL CREIXEMENT ACONSEGUIT, ENTRE MOLTS ALTRES FACTORS?

INFORMA’T DELS NOSTRES PACKS I PROFESSIONALITZA LA TEVA PRESÈNCIA ONLINE DES DE 59 €/MES.