Privacitat a Facebook

Privacitat a Facebook

Arran de l’anunci de Facebook de què a partir de l’1 de gener farà canvis en les seves polítiques i condicions, haureu vist aquests últims dies que molts dels vostres contactes a Facebook penjaven un text similar a aquest:
texto_viral

Potser també ho heu compartit vosaltres pensant que això us protegiria de les males arts de Mark Zuckerberg i els seus sequaços. Doncs sentim informar-vos que no serveix per res.

callate_facebook

Per què no serveix?

Doncs perquè quan us vareu donar d’alta a Facebook, en aquella època en què erem feliços i viviem per sobre de les nostres possibilitats “a lo loco”, vareu acceptar la “Declaración de derechos y responsabilidades”. Acceptant aquesta Declaració ja donaveu autorització a Facebook per utilitzar tot el què publiqueu. Per tant, cap text publicat al vostre mur servirà per revertir aquest dret que vareu atorgar a Facebook en el seu dia.

Llavors perquè la gent ho comparteix?

Doncs perquè és un altre exemple de cadena de missatges o Hoax no gaire diferent a la típica de “Hotmail serà de pagament si no reenvies un email a 10 contactes”. Els Hoax són missatges creats per gent amb poca feina amb la única intenció de què siguin compartit pel màxim de gent possible. Com diu la dita popular “ Qui no té feina el gat pentina”. Per tant si compartiu el text contribuïu a que aquesta mentida corri encara més.

qui_no_te_feina

Què vas acceptar quan vas obrir el teu compte a Facebook?

Concretament al punt 2 de dita Declaració accepteu el següent:

Declaració

 

Com segurament no heu entés res anem a pams:

  • Llicència no exclusiva: transmets a FB una sèrie de drets per l’ús dels teus continguts però com no és exclusiva també ho pots publicar a altres xarxes socials, webs, etc… ( i després direu que són mala gent)
  • Transferible amb drets de subllicència: permets que Facebook entregui a tercers els continguts que tu pengis. Per tant qualsevol pot tenir les teves fotos i videos a qualsevol aprt del món i sense el vostre consentiment! (Mama por!)
  • Aplicable globalment: aquí intenten aplicar les lleis de Estats Units de forma global sense tenir en compte les legislacions d’altres països. Fet que, sota la nostra humil opinió, creiem que no és gaire legal.
  • En connexió amb Facebook: Aquests drets també els obtenen de les publicacions que feu a altres llocs i que compartiu a Facebook. Això no és ben bé així ja que si tu comparteixes una foto a Instagram els drets els té Instagram però entenem que Facebook té acords amb altres xarxes socials per tal de compartir aquests drets.

Alguns consells:

  • Ara que ja sabeu que Facebook té dret a utilitzar les vostres fotos us donem alguns consells per mantenir-les una mica més protegides.
  • Guada’t les fotos més personals: sembla lògic veient com funciona Facebook però cal recordar-ho                                                                                              si_es_privado

Configura la privacitat: si en comptes de publicar amb l’opció “Público” ho feu amb l’opció “Amigos” reduireu la gent que veu la imatge als vostres coneguts i així reduireu les possibilitats de què qualsevol pugui utilitzar-la               opciones_privacidad

  • Utilitza altres pàgines web: Si vols protegir les teves fotos professionals utilitza Flickr, que assegura els drets d’autor.

Esperem que aquesta informació us sigui útil i què no us esvereu massa. Heu de recordar que les xarxes socials serveixen per compartir la part de la nostra vida que nosaltres decidim i per tant, si actuem amb responsabilitat a l’hora de publicar, no hauria de ser un problema.